Maak uw keuze

Heeft u nog geen AVG Functionaris Gegevensbescherming aangesteld?

Via ons betrekt u een externe FG. Neem vrijblijvend contact op en bel 0314 369 125

Waarom een Functionaris Gegevensbescherming via Stolwijk denHartigh?

 • Betaalbaar

  Een externe parttime Functionaris Gegevensbescherming biedt zeker voor kleinere organisaties een veel betaalbaarder alternatief dan een eigen FG

 • Ervaren aanspreekpunt

  Onze parttime Functionaris Gegevensbescherming fungeert indien nodig als aanspreekpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens

 • U kunt door met uw werk

  Zodra de Functionaris Gegevensbescherming is aangesteld kunt u weer door met uw kernactiviteiten, doen waar u goed in bent.

Onze specialist(en)

De (externe) Functionaris Gegevensbescherming (FG), verplicht of niet?

Voor bepaalde organisaties heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming bepaald dat zij verplicht zijn een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Dit is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Organisaties van het volgende type vallen onder deze verplichting:

 • overheidsinstanties
 • organisaties die als één van hun kerntaken hebben, het stelselmatig en op grote schaal observeren van personen
 • organisaties die op grote schaal bijzondere persoonsgegevens (zoals bijvoorbeeld gezondheidsgegevens) verwerken

Vooral voor kleine organisaties kan deze verplichting een belasting opleveren. Gelukkig is in de Algemene Verordening Gegevensbescherming bepaald dat ook een parttime Functionaris Gegevensbescherming tot de mogelijkheden behoort. En bovendien dat deze persoon bij meerdere organisaties actief mag zijn.

Externe FG

Wij bieden u de mogelijkheid om een externe parttime Functionaris Gegevensbescherming via Stolwijk denHartigh aan te stellen. De parttime FG helpt uw organisatie naar behoefte bij alle privacy gerelateerde vraagstukken, fungeert als aanspreekpunt voor de Autoriteit persoonsgegevens en zorgt binnen uw organisatie voor de nodige bewustwording over het correct omgaan met persoonsgegevens.

Klik hier voor het aanvragen van aanvullende informatie met betrekking tot een Parttime Functionaris Gegevensbescherming.

Wij kunnen dan geheel vrijblijvend voor u een offerte op maat maken.

Wilt u meer weten of kennismaken? Neem dan gerust contact op voor een afspraak. De contactgegevens van onze specialisten treft u hiernaast of hierboven (voor mobiele bezoekers).