Maak uw keuze

Frauderisico(f)actoren in de praktijk voor openbaar accountants | 6 PE*

11 feb 2019

29 mei | 08.30 – 16.00 uur | € 475 | 6 PE punten*

 Sinds 2017 is de PE training “Frauderisicofactoren” verplicht gesteld door de NBA. En wel voor openbaar accountants, die werkzaamheden verrichten ten behoeve van de wettelijke en/of vrijwillige controles van de jaarrekening. In 2019 is de training ook verplicht gesteld voor intern- en overheidsaccountants en tevens voor Accountants in Business (AiB). Accountants die de training in 2017 of 2018 nog niet hebben gevolgd worden nu ook verplicht tot het volgen van deze training. Stolwijk denHartigh verzorgt de trainingen voor alle bovengenoemde doelgroepen.

 

Achtergrond

Doel van de training is om deelnemers in staat te stellen effectiever te kunnen acteren bij fraudesignalen. Als fraude aan het licht komt, zijn openbaar accountants doorgaans goed bekend met de regelgeving. Dit blijkt uit de resultaten van de in 2014/2015 afgelegde kennistoets. Eerdere verplichte cursussen (RAC 240, Clarity, Professioneel Kritische Instelling en Zeg wat je ziet) hebben aandacht besteed aan relevante kennis en vaardigheden. Er is echter nog steeds sprake van een verwachtingskloof, voorkomend uit incidenten waar accountants actief of passief bi betrokken zijn geweest. Het maatschappelijk verkeer heeft namelijk bepaalde verwachtingen, daar waar het gaat om de rol van de accountant bij het signaleren van fraude-(risicofactoren). Dan is het goed om de actuele wetten en regels te kennen en na te komen. Ook kunnen de vaardigheden van accountants vergroot worden bij het bespreken van dergelijke kwesties met de cliënt.

 

Boeiend programma

De training kent enerzijds een verplicht kader. Anderzijds hebben wij een boeiend programma weten samen te stellen onder de naam ‘Frauderisico(f)actoren in de praktijk’. Als het gaat om factoren die kunnen leiden tot fraude en de beheersing van het specifieke risico, zijn de belangrijkste rollen immers nog altijd weggelegd voor mensen (de actoren). De training is doorspekt met interessante praktijkvoorbeelden. Deelnemers bestempelen de training veelal als: “Nuttig”, ”interessant” en “inspirerend”.

 

08.30 – 09.00  Inloop

09.00 – 11.00 Training frauderisicofactoren deel 1 (theorie & kennis, o.a. NOCLAR)

11.00 – 11.15  Koffiemoment

11.15 – 13.15  Training frauderisicofactoren deel 2 (praktijk & toepassingsvaardigheden)

13.15 – 13.45  Lunch

13.45 – 16.00 Training frauderisicofactoren deel 3 (dilemma’s uit de praktijk & toepassing vaardigheden)

 

Werkwijze

De training bestaat uit een interactief theoretisch kennisdeel en een praktisch toepassingsdeel, dat het kenmerk heeft van een praktijkgerichte workshop. Een rollenspel, groepsdiscussies en observatieopdrachten, onder toezicht van een gedragsdeskundige en een praktijkdeskundige, maken het programma bijzonder dynamisch. Voor een optimale interactie is de grootte van de groepen minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers.

 

Trainers

De training wordt verzorgd door twee trainers. Nicole J. den Hartigh EMIA RO CPI CGBL RPP verzorgt het theoretische kennisdeel over fraudebeheersing. Sanneke Peters Msc verzorgt, als gedragsdeskundige, samen met Nicole het toepassingsdeel.

 

 Permanente Educatie-punten (PE)

Als erkende instelling bij het Register Belasting Adviseurs en het NBA, is onze entiteit TLA in staat om deze hoogwaardige, praktijkgerichte kennissessie te organiseren. Voor het bijwonen van deze kennissessie kunnen wij u 6 PE punten toewijzen.

 


Nu inschrijven

Data en tijden:

  • 29/05/2019 van 08.30 tot 16.00 uur

Locatie:
Mercurion 3 | Zevenaar

Kosten:
€ 475,00


Delen via Social Media