Maak uw keuze

Samen werken aan het voorkomen van Fraude en corruptie in uw organisatie?

Neem vrijblijvend contact op en bel: 0314 369 125

Waarom fraude onderzoek door Stolwijk denHartigh?

 • Wij handelen snel en adequaat

  Snel actie ondernemen stelt u in staat om tijdig relevante gegevens veilig te laten stellen. Maar ook om uw organisatie en bijvoorbeeld de media op adequate wijze te informeren

 • Onderzoekers met verstand van zaken

  Onze onderzoekers / waarheidsvinders weet de juiste, objectieve weg te bewandelen. Ook onder hoge (politieke) druk

 • Duidelijke afspraken

  Wij verzorgen een kosteloze intake, stellen een duidelijke offerte op en verstrekken een heldere rapportage

Onze specialist(en)

Hoe doordacht is het risicomanagement in uw organisatie?

Als het in het kader van corporate governance gaat over risicomanagement, dan komt met name het beheersen risico’s van integriteitsschendingen, zoals fraude, aan de orde. Een regulier risicomanagementsysteem beschermt uw organisatie echter niet tegen fraude. Wie fraudeert is immers altijd op zoek naar een omweg of doorbreekt juist het beheersingsnetwerk. Kortgezegd: je kunt lastig anticiperen op misleiding. Het is derhalve evident dat een goed procesgericht onderzoek ter voorkoming van integriteitschendingen zoals fraude vraagt om een veel meer specialistische benadering dan bij regulier risicomanagement.

werkwijze bij een proces- en/of functiegericht onderzoek

Via een proces en/of functiegericht onderzoek ter voorkoming van fraude gerelateerde risico’s wordt duidelijk voor welke specifieke risico’s uw organisatie vatbaar is. Stolwijk denHartigh heeft vanuit een zeer brede ervaring en specifieke (wetenschappelijke) kennis een programma samengesteld waarmee vrijwel ieder voor uw organisatie relevant risico aan de oppervlakte wordt gebracht.

Wanneer er binnen uw organisatie een vermoeden van fraude bestaat kan het nodig zijn een vooronderzoek te doen om vast te stellen of de zaak onderzoek waardig en onderzoek-baar wordt geacht. Voordeel van deze aanpak is dat u in eerste aanleg voorzichtige stappen zet, die niet al direct kostbaar of te ingrijpend zijn. Stolwijk denHartigh ondersteunt uw organisatie desgewenst in procesgericht vooronderzoek, tenzij er geen vermoeden, maar reeds een vaststelling van gepleegde fraude of bijvoorbeeld belangenverstrengeling is. Ook dan helpen onze specialisten u graag en op discrete wijze verder door middel van persoonsgericht onderzoek. Desgewenst tot en met de aangifte.

Stappen die gezet worden

Wanneer wij voor u aan de slag gaan met een proces- en/of functiegericht onderzoek, dan zetten wij de volgende stappen:

 • gratis intake en offerte
 • bij opdracht wordt het proces en/of functiegerichte onderzoek conform offerte uitgevoerd
 • u krijgt een overzicht met daarin de bevindingen en duidelijke voorstellen voor optimalisering

 

Wilt u meer weten of kennismaken? Neem dan gerust contact op voor een afspraak. De contactgegevens van onze specialisten treft u hiernaast of hierboven (voor mobiele bezoekers).