Maak uw keuze

Good governance: de mens maakt het verschil

Als kennisorganisatie staat Stolwijk denHartigh voor de toegevoegde waarde die er aan bijdraagt om onze relaties succesvol te laten zijn. Samen, proactief en transparant!

Vanuit onze missie ondersteunen wij daarom ook graag de Stichting SVOW. Dit doen wij niet alleen door middel van sponsoring, wij dragen ook bij aan advisering en desgewenst ook door middel van onderzoek.

De stichting Samen Veilig Ouder Worden (SVOW) heeft de ambitie uit te groeien tot hét kenniscentrum met betrekking tot de uitbuiting van ouderen. Daarnaast streeft de SVOW naar een veilige leefomgeving naarmate afhankelijkheid toeneemt en zij willen helpen het gevoel bij gekrenkt vertrouwen te herstellen indien dit is geschonden.

Vaak neemt naarmate men ouder of onverhoopt zorgbehoevend wordt de afhankelijkheid van derden voor hulp en ondersteuning toe. Men moet er op kunnen vertrouwen dat men veilig is, maar dat is helaas niet vanzelfsprekend. Uit onderzoeken blijkt dat in 2014 minimaal 30.000 ouderen slachtoffer zijn geworden van financiële malversaties en diefstal van waardevolle bezittingen, met een schadepost van tientallen miljoenen euro’s. Bijna altijd gebeurt dit vanuit hun directe vertrouwensomgeving.

Familie, vrienden of zorgverleners die zichzelf verrijken aan de bezittingen en het geld van degene wiens zorg aan hen is toevertrouwd. Het beleid van de overheid is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Tegelijkertijd neemt de vergrijzing in Nederland toe. Het is daarom te verwachten dat de omvang van het probleem alleen maar zal toenemen. Het is daarom tijd voor actie.

Want veilig ouder worden, dat wil toch iedereen?

Wilt u meer informatie over de stichting SVOW? Kijk dan op: www.SVOW.nl

SVOW


Delen via Social Media