Integriteitsmanagement

Een zuivere blik op integriteitsmanagement

Waar zou u zelf liever willen werken? In een organisatie die ruimte geeft aan machtsmisbruik, vriendjespolitiek, discriminatie of jaloezie; of in een organisatie die werkt als een geoliede machine, waar mensen plezier hebben en trots zijn, mede dankzij een integere bedrijfsvoering?

Goed in de praktijk gebracht integriteitsmanagement werpt z’n vruchten af. Medewerkers hebben doorgaans meer plezier in hun werk. Dit draagt bij aan een lager verzuim, een hogere productiviteit en een goede werksfeer. Klanten zullen graag zaken met een dergelijke organisatie doen. Zij ervaren immers dat zij eerlijk en klantvriendelijk behandeld worden. Het zal duidelijk zijn dat de voorkeur van iedere goedwillend management uitgaat naar het besturen van een organisatie met een integere grondhouding.

Wet- en regelgeving

Voor de publieke sector is er al sinds jaren sprake van duidelijke wetgeving op het gebied van integriteitsmanagement. Maar ook in de semi-publieke sector en in de profit sector bestaan regels op gebied van integere gedragingen. Neem bijvoorbeeld de governance codes die gelden voor banken, de zorg of voor woningcorporaties. Dergelijk beleid moet niet alleen omschreven en zijn, maar moet ook zichtbaar deel uitmaken van de cultuur in de organisatie. De belangrijkste integriteitrisico’s moeten beter beheersbaar worden gemaakt, bijvoorbeeld door functiescheidingen. Bovendien is het verplicht het beleid periodiek te (laten) toetsen op het bestaan en de werking ervan. Stolwijk denHartigh verzorgt deze audits voor u. Hierbij worden nuttige best practices en tools ingezet, zodat u compliant blijft op dit specifieke terrein.

Lees meer over:

Liever direct persoonlijk contact?

Heeft u genoeg gelezen en wilt u graag eens face to face of via de telefoon praten met een specialist? Neem dan direct contact met ons op. Dat kan telefonisch via +31 (0)314 369 125 of klik op de button hieronder voor meer gegevens.

neem contact op

Bellen en e-mailen

Telefoon: +31 (0)314 - 369 125
E-mail: info@stolwijkdenhartigh.nl

Bezoek ons kantoor

Terborgseweg 25b - 7001 GM Doetinchem
Mercurion 3 - 6903 PX Zevenaar

Post sturen

Postbus 595
7000 AN - Doetinchem