Maak uw keuze

Kent u de bedrijfsrisico’s binnen uw kantoor? Let op want “een beetje dreiging” bestaat niet

22 mrt 2019

Pinoccio is een houten pop, met een zichtbaar groeiend reukorgaan wanneer hij liegt. Helaas is die zichtbaarheid in de dagelijkse praktijk niet zo eenvoudig. Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat bepaalde micro-expressies in het gezicht richting kunnen geven over de betrouwbaarheid van de persoon. Maar die methode is niet feilloos. Er zijn effectiever technieken om te kijken naar potentiële bedrijfsrisico’s in belastingadvies- en accountantskantoren. U kunt dreigingen als basis nemen en daarbij behorende onderzoekstechnieken toepassen.

Predictive Profiling: denk vanuit dreiging

Recentelijk rondde ik de opleiding Predictive Profiling af. Dat is een methode uit de luchtvaartbeveiliging en belooft iets voorspellends. Het gedachtegoed hierachter hangt samen met de Israëlische methode om aanslagen vanuit terroristische motieven te voorkomen. In Nederland zijn wij niet gewend om te denken vanuit dreiging. Door dat eens wat vaker te doen maakt ons geen slechter mens en kan leed voorkomen. Risico is namelijk iets geheel anders dan dreiging. Risico is er in verschillende gradaties, maar dreiging is er, of is er niet. Een beetje dreiging bestaat niet.

Wilt u meer weten over hoe u schade kunt voorkomen? Lees hier het volledige artikel

 

Nicole den Hartigh heeft een reeks publicaties op haar naam staan en schrijft regelmatig blogs over onderwerpen die haar bezighouden. Zo schrijft ze als gastredacteur voor de website Nextens.

 


Delen via Social Media