Maak uw keuze

Wij verzorgen incompany trainingen, masterclasses en lezingen rondom de thema's Fraude en Integriteitsmanagement

Neem vrijblijvend contact op en bel 0314369 125

Waarom een FRF training van Stolwijk denHartigh?

 • Boeiend en praktisch

  Onze trainers doceren op boeiende en praktische wijze vanuit de dagelijkse praktijk. Wat is er nou leuker dan de praktijkverhalen van een speurneus en de tips van een gedragsdeskundige die eraan kunnen bijdragen dat uw kennis op dit terrein wordt verrijkt?

 • PE geaccrediteerde Incompany dagtrainingen

  Onze dagtrainingen zijn PE geaccrediteerd en worden op de locatie van uw keuze verzorgd. Bovendien is maatwerk of inbreng van eigen casuïstiek altijd mogelijk. Periodiek verzorgen wij ook bij ons in huis (kantoor Zevenaar) FRF trainingen, waar u zich bij kunt aansluiten. Houdt u onze website in de gaten? Op 29 mei 2019 is er één gepland voor openbaar accountants (LOA). Schrijf u snel in, want vol is vol.

 • Ook voor een masterclass of lezing

  Wilt u het onderwerp Frauderisicofactoren, Frauditing 2.0 of Integriteitsmangement & good governance beknopt in uw organisatie behandelen? Boek dan een interactieve lezing, masterclass, gastcollege of seminar

Onze specialist(en)

PE-onderwerp 2019:  fraude­risico(f)actoren

Voor openbaar accountants, accountants in business en intern accountants bieden wij u DE training.

In 2019 staat voor accountants een interessant programma op de rol uit hoofde van Permanente Educatie: Frauderisicofactoren. Al in 2017 waren wij één van de eerste door NBA geaccrediteerde aanbieders van een praktisch programma dat op deze doelgroep is toegesneden. Toentertijd was dit een verplicht programma voor openbaar accountants (LOA). Dit jaar geldt die verplichting ook voor accountants in business (AiB) en intern accountants (LIO).

Inhoud training

De trainingen bestaan uit een kennisdeel (2 PE-uren) en een toepassingsdeel (4 PE-uren) dat vooral het kenmerk heeft van een praktijkgerichte workshop. De trainingen staan onder leiding van twee trainers: een gecertificeerde anti-fraude specialist/particulier onderzoeker en een gedragsdeskundige.  Dankzij hun dagelijkse praktijkervaringen bent u verzekerd van een boeiend programma binnen de door NBA vastgestelde uitgangspunten:

 • Het programma wordt in company* aangeboden en levert 6 PE punten op. Zo hebt u zelf de vrijheid van het kiezen van een locatie en blijven de kosten reëel
 • Voor een optimale interactie is de grootte van de groepen minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers

Onze trainingen bestaan uit:

 • een op de doelgroep (LOA, AiB of LIO) afgestemd curriculum, voor praktische toepasbaarheid binnen uw functie
 • een boeiend theoretisch kader met daarin actuele wet- en regelgeving (o.a. NOCLAR)
 • een rollenspel (inclusief observatieopdrachten)
 • stellingen, oefeningen en opdrachten

Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek en het stellen van vragen.

* Desgewenst (en in overleg) hebben wij de beschikking over een goed geoutilleerde trainingsruimte in ons kantoor te Zevenaar, incl. mogelijkheden voor lunch, koffie, thee, fris en een drankje naderhand.

Waarom kiezen voor ons?

De training ‘Frauderisicofactoren’ mag alleen worden verzorgd door een door de NBA geaccrediteerde instelling. Als samenwerkingspartner binnen het Stolwijk KennisNetwerk is TLA, Advies BV één van de aanbieders waarvan het cursusmateriaal door het NBA is geaccrediteerd.

Stolwijk denHartigh maakt, evenals TLA Advies, deel uit van het Stolwijk KennisNetwerk, opgebouwd uit specialisten met gedegen vakkennis op het gebied van accountancy, HR, fiscaliteit, IT en informatie, bedrijfsovername en herstructurering.

Wij hebben onze training ‘Frauderisico(f)actoren’ genoemd, omdat het altijd mensen zijn die belangrijke rollen (kunnen) spelen op gebied van fraude en de beheersing van dat specifieke risico. De training is doorspekt met interessante praktijkvoorbeelden. Niet voor niets hebben honderden auditors, risk managers, controllers en andere met governance belaste medewerkers onze trainingen binnen het thema Frauditing, zoals Frauditing, de afgelopen jaren gewaardeerd met gemiddeld een 8,5. Nuttig, leuk en bovenal inspirerend’, zijn veel genoteerde opmerkingen in hun evaluaties. En ook daarop zijn we trots!

Onze trainers zijn verbonden aan Stolwijk denHartigh, Governance advies & onderzoekspecialisten. Doordat zij zich vrijwel dagelijks bezighouden met (persoonsgericht) onderzoek, advies, coaching en training op gebied van integriteitmanagement, en daarmee ook met het beïnvloeden van menselijke gedragingen binnen een zakelijke context, kunnen zij als geen ander op boeiende en praktische wijze invulling geven aan deze training. Ze weten immers als geen ander over de menselijke kant – die altijd aan fraude is verbonden – te vertellen vanuit de dagelijkse onderzoekspraktijk.

Informatie of aanmelden

Wilt u meer weten of een specifieke training boeken? Neem dan gerust contact met ons op. U treft de contactgegevens van onze specialisten hiernaast of hierboven (voor mobiele bezoekers).

Nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel: Nicole den Hartigh's Frauditing 2.0

Wie zijn de mensen die fraude onderzoeken? Welke rol spelen ze en aan welke ethische, wettelijke, gedrags- en beroepsregels zijn zij gebonden? Want daar waar persoonsgericht onderzoek integriteit raakt zou een onderzoeker die over onvoldoende ervaring, kennis of specifieke bekwaamheid beschikt iemands leven volledig kunnen verwoesten. Frauditing 2.0 beschrijft in detail...