Maak uw keuze

Nicole den Hartigh

Functie: Directeur-Bestuurder

Mail versturen +31 (0)6 29 73 18 04

Over Nicole den Hartigh

Nicole den Hartigh is sinds 1 april 2016 directeur-bestuurder van Stolwijk denHartigh. Voordien werkte zij onder andere bij Grant Thornton, Deloitte en Achmea.

Nicole houdt zich bezig met dienstverlening op het gebied van good governance en integriteitsmanagement. Zij bedient samen met haar team zowel de public- als de profitsector, maar kent een specialisatie in de beantwoording van vraagstukken die kunnen spelen bij (de)centrale overheden en woningcorporaties.

Den Hartigh: “Waarheidsvinding is mijn professie en liefhebberij. Mensen, hun motivaties en drijfveren, maar ook details en feiten kunnen mij bijzonder boeien. Mijn lijfspreuk luidt: homo facit differentiam (Latijns voor: de mens maakt het verschil). 

Een positieve en mensgerichte aanpak van de thema’s good governance & integriteit – onder andere door beïnvloeding van sociale context teneinde gewenst gedrag te kunnen bereiken – kenmerken onze aanpak. Naast trusted advisor ben ik gecertificeerd persoonsgericht onderzoeker en (gast)docent op mijn vakgebied (o.a. universiteiten van Rotterdam, Amsterdam en Tilburg, de HAN, Hogeschool van Utrecht, etc.)”. 

Nicole helpt u graag succesvol te zijn. Door het delen van haar kennis, ervaring en bekwaamheid in haar vakgebied staat Nicole u bij om uw doelstellingen te blijven realiseren, ook op momenten van crisis, en/of ter voorkoming van (vermeende) misstanden. Fraude en andere integriteitsschendingen zijn ‘mensendingen’ en vereisen daarom een positieve en mensgerichte aanpak.

Nicole heeft een reeks publicaties op haar naam staan, waaronder het boek ‘Frauditing’. Zij is mede-auteur van ‘Het Integriteitsboek voor Gemeenten’. Eind 2018 komt haar nieuwe boek genaamd ‘Frauditing 2.0’ uit. Aan dat boek ligt 12,5 jaar wetenschappelijk en praktijkonderzoek ten grondslag en behandelt het vraagstuk: welke competenties maken een fraude onderzoeker een expert?